Share
2. KinoKino Festival za djecu u kinu Europa

2. KinoKino Festival za djecu u kinu Europa

U zagrebačkom kinu Europa u utorak, 21. veljače, u 19 sati projekcijom filma ‘Goonies’ redatelja Richarda Donnera iz 1985. godine, jednog od najobožavanijih filmskih klasika za djecu svih vremena, započet će drugo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino.

U idućih će se pet dana trajanja Festivala, sve do nedjelje, 26. veljače, na velikom platnu izmjenjivati tridesetak filmova dugog i kratkog metra te plejadom najraznovrsnijih malih filmskih junaka i junakinja zadovoljavati znatiželju i rasplamsavati imaginaciju najmlađe publike, ali i njihovih odraslih pratitelja.

U tijeku su i prijave za sudjelovanje u radionicama namijenjenima djeci uzrasta iznad 10 godina, koje će se održavati tijekom trajanja Festivala. Djeca će tako imati priliku ovladati osnovama pisanja filmske kritike, izrađivati scenarij za film prema literarnom predlošku ili pak otkrivati skrivene prostore i audiovizualna obilježja vlastitog grada, dok će sve generacije moći sudjelovati u filmskom kvizu koji posebno za ovu prigodu priprema i vodi poznati i svestrani kvizoman Mario Kovač.

Izvor/Foto: KinoKino/Press

Komentari