Share
49. Zlatna pirueta Zagreba

49. Zlatna pirueta Zagreba

Najstarije svjetsko klizačko natjecanje Zlatna pirueta Zagreba i u svom 49. izdanju, koje se održava od 8. do 10. prosinca, ljubiteljima ovog ledenog sporta ponovno priprema pravu poslasticu.

Jedna od glavnih zvijezda ovogodišnjeg natjecanja u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova je ruska klizačica Jelizaveta Tuktamiševa, prošlogodišnja pobjednica Zlatne piruete te svjetska i europska prvakinja.

“U Zagreb nam se vratila prošlogodišnja pobjednica Piruete, svjetska i europska prvakinja 2015. godine, sjajna ruska klizačica Jelizaveta Tuktamiševa. No, ovo nije jedina velika zvijezda koju ćemo vidjeti u Zagrebu. Rusija ima veliki tim, ali ono što nas posebno veseli i što nije uobičajeno jest da imamo i izrazito jake američke predstavnike”, zadovoljna je direktorica Piruete, Melita Juratek Cipek.

Tuktamiševa je prošle godine slavila u Zagrebu pobijedivši olimpijsku pobjednicu i kolegicu iz reprezentacije, Adelinu Sotnikovu. Ovu sezonu otvorila je s drugim mjestom na ISU Challenge seriji u Oberstdorfu i četvrtim mjestom u Espoou, dok je četvrta bila na Grand Prixu u Mississaugi.

“Zagreb me je puno puta lijepo ugostio. Volim ovaj grad, jako je lijep, uživam šetati centrom, ljudi su jako ljubazni”, rekla je prošle godine Tuktamiševa koja je uvijek bila uspješna u Hrvatskoj.

U Ledenoj je prije četiri godine osvojila europsku broncu, a 2013. bila je brončana i na Zlatnoj pirueti.

Izvor: ZP/Press

Foto: HKS/croskate.hr/press

Komentari