Share
Darko Bakić: Novi Zagreb temelj je mog studenskog odrastanja i betonske svojeglavosti

Darko Bakić: Novi Zagreb temelj je mog studenskog odrastanja i betonske svojeglavosti

Darko Bakić sa svojim je bendom Buđenje već punih 15 godina prisutan ali i vrlo zapažen  na domaćoj glazbenoj sceni, a dečki nam uskoro spremaju i jednu pravu ljetnu rokersku poslasticu. Naime, 12 kolovoza nastupit će kao gosti na velikom koncertu Parnog Valjka u pulskoj Areni.

Darko Bakić ispričao nam je svoju priču o Zagrebu, gradu u kojem je 2001. godine i osnovan njegov bend, a njegova sjećanja na studentske dane u podstanarskom stanu i danas su vrlo živa.

“Novi Zagreb sigurno je temelj mojeg studenskog odrastanja i betonske svojeglavosti, a s druge strane tako pitom i opuštajući sa svim zelenim parkovima i oazama. Podstanarski stan gotovo uvijek od 200 njemačkih maraka i burek u ranim jutarnjim satima ostalo je kao uklesano u prošlost”, kaže Darko.

No Darko odnedavno živi na Jarunu koji je, po njegovu mišljenju, baš idealan kvart za obiteljski život.

“U novije vrijeme selidba na Jarun mi se čini kao idealno mjesto za obiteljski život koji ne bi mijenjao za ništa”, otkriva glazbenik.

Poput većine svojih sugrađana, Darko je također vezan uz centar gdje u nekom od kafića često s prijateljima popije kavu.

“Centar grada mi je posebno drag, a pogotovo od kad je postao prava turistička atrakcija, pa se i ugostitelji nadmeću tko će biti originalniji i bolji na svjetskoj karti usluge. Svi koji živimo u Zagrebu, profitirali smo zbog toga u svakom slučaju. Uglavnom, ono što je Dalmacija u ljetno vrijeme, vesela i živa, Zagreb postaje kroz cijelu godinu”, zaključuje Darko.

Buđenje “Zajedno” feat Vanna

Autor: Zagreb IN/R.C.
Foto: Promo

Komentari