Share
Dječje povorke obilježile 3. dan Fašničke republike

Dječje povorke obilježile 3. dan Fašničke republike

Treći dan slobodne Fašničke republike na Trg Fašničkih velikana privukao je velik broj Samoboraca i gostiju grada Samobora koji su došli vidjeti prve povorke 191. Samoborskog fašnika.

Prvu povorku ovogodišnjeg fašnika činili su dječji vrtići, koji su predvođeni Srakom ponosno koračali samoborskim ulicama pokazujući raskoš svojih maski i svega što su pripremili za 191. Samoborski fašnik. U povorci su sudjelovali: Dječji vrtić Izvor, Dječji vrtić Grigor Vitez, Dječji vrtić Osmijeh, Dječji vrtić Obzori, Dječji vrtić Mali prijatelji  i Dječji vrtić Potočić.

Uz povorke dječjih vrtića, nedjelja je već tradicionalno predviđena za povorke mjesnih odbora i alegorijskih kola u kojoj su sudjelovali: Gradska četvrt Južno naselje/Giznik – Anindol, Mjesni odbor Vrbovec te Mjesni odbor Domaslovec. Mjesni odbori su pred ispunjenim Trgom Fašničkih velikana pokazali najbolje od svojih maski, ali i običaja po kojima su poznati u samoborskom kraju.

I u glazbeno-zabavnom programu prednjačila su djeca i njihove razigrane točke. Tako su se prvi na glavnu pozornicu popeli dječji zborovi, Pikići i Samoborček koji su lijepim glazbenim nastupima i recitacijama razveselili sve prisutne, dok je završetak programa za najmlađe obilježila predstava ‘Maša i prijatelji’ te show Plesnog kluba Balans.

Završetkom dječjeg programa glavnu pozornicu okupirale su maskirane obitelji, koje su se borile za najbolje obiteljske maske. Uslijedio je nastup tamburaškog sastava Skoro frajeri koji su zagrijali publiku da bi potpuno oduševljenje zavladalo dolaskom i nastupom Grobničkih dondolaša koji su u kratkom programu predstavili svoju bogatu tradiciju maskiranja i maske prepoznatljive u svakom dijelu Hrvatske. Glavna pozornica ponovo je bila poligon za dobru zabavu, pa je uz glazbeni dio, svoj dio prostora dobio i Studio smijeha čiji su stand-up komičari nasmijali i razveselili samoborsku publiku.

Foto: Edin Tuzlak/Press

Komentari