Share
Edo Maajka: Sljeme je zakon – tko nije probao šetnje po Sljemenu, stvarno bi trebao!

Edo Maajka: Sljeme je zakon – tko nije probao šetnje po Sljemenu, stvarno bi trebao!

Reper Edin Osmić, na sceni poznatiji kao Edo Maajka, nakon godinu dana vratio se iz Izraela, a u međuvremenu je vrijedno radio na novim pjesmama. U siječnju je objavio pjesmu ‘No passaran’, a ovog je mjeseca izašao novi hit pod nazivom ‘Oj,oj,oj’.

Osim što uživa u obiteljskom životu i glazbi, Edo radi i na izdavanju novog albuma, a nakon povratka iz Izraela, ponovno uživa u Zagrebu i njegovim ljepotama, koje bi mogao, kaže, nabrajati u nedogled.

„Ne znam odakle da počnem jer takvih mjesta ima puno u Zagrebu. Volim knjižare, pogotovo onu kod Pingvina, tamo se nađe dosta rijetkih knjiga. Volim i Pingvin, volim ‘More comics’ zbog stripova i ekipe koju tamo sretnem. Zrinjevac je u svako doba godine odličan, tamo se zavalim na travu često. Studio Morris mi je u Preradovićevoj i tamo dosta prolazim pa jako volim tu ulicu i sve lokale u njoj.”

Maksimirski park je ludilo, kaže Edo. Friško upaljena gradska rasvjeta uvijek ga privuče na laganu predvečernju šetnju nasipom.

„Volim Zoološki, iako mislim da to može puno puno bolje izgledat, ogroman je taj park i volim furat po njemu. Bundek obožavam, pogotovo u proljeće kad sve procvjeta, tijekom tjedna nema puno ljudi pa se možeš zavaliti i uživati. Živio sam dugo blizu Bundeka, volio sam ga prije dok je bio zapušten, a sad kad je sređen volim ga još i više. Volim dvorišta po Gornjem gradu. Pijace, volim sve zagrebačke pijace, a najdraža mi je utrinska, tamo poznam najviše prodavača. Uz sva mjesta, glazbena inspiracija su mi život i ljudi, a uz ova mjesta veže me i ljepota i brdo sjećanja i uspomena.“

Najdraže ulice, parkove, lokale i sva ostala zagrebačka mjesta, Edo bi, kaže, mogao nabrajati u nedogled jer Zagreb ima toliko mnogo privlačnih mjesta koja treba obići.

„Zagreb je idealne veličine, nije niti prevelik niti premali. Baš mi je na nekakvoj genijalnoj granici. Pun je zelenila, parkova, vodenih površina poput Save, Jaruna, Bundeka. Sljeme je zakon, šetnje po Sljemenu tko nije probao – stvarno bi trebao. Na odličnom je geo položaju jer sve ti je blizu, za sat-dva si u nekoliko država, na moru, na Plitvicama“, otkriva Edo.

Autor: Zagreb IN/Ana Kižlin
Foto: Menart/Nino Šolić

Komentari