Share
Ivana Roščić: Volim na Dolcu popiti kavu i pojesti najbolji burek u gradu

Ivana Roščić: Volim na Dolcu popiti kavu i pojesti najbolji burek u gradu

Ivana Roščić članica je glumačkog ansambla zagrebačkog kazališta Gavella, gdje je glumila u brojnim predstavama, među kojima su ‘Tri sestre’, ‘U registraturi’ i, najnovija, ‘Priče iz Bečke šume’. Prije dvanaest godina, Ivana je debitirala u  filmu ‘Ta divna splitska noć’ Arsena Ostojića, a, uz nekoliko televizijskih serija, vrlo zapažene uloge ostvarila je i u filmovima ‘Volim te’ Dalibora Matanića, ‘Pušća Bistra’ Filipa Šovagovića i ‘Pravo čudo’ Lukasa Nole.

Ivana je rođena Splićanka, a u Zagrebu koji voli i u koji se, kaže, zaljubila već prvog trenutka, živi još od studentskih dana te je 2007. godine i diplomirala glumu na Akademiji dramske umjetnosti.

“Teško mi je odlučiti koje mi je mjesto u Zagrebu najdraže, jer mnogo njih nosim u srcu. Ako baš moram birati, onda je to život na tržnici Dolac. Obožavam tu tržnicu koja je puna života i delicija. Uvijek kada sam na putovanju, odem na tržnicu grada u kojem jesam, jer to je žila kucavica grada i to mi postane omiljeno mjesto. Volim na Dolcu popiti kavu u tim zadimljenim staromodnim kafićima, pojesti najbolji burek u gradu, kupiti sve što mi treba ili jednostavno promatrati život”, otkriva nam Ivana.

No, uz najpoznatiju zagrebačku tržnicu, u metropoli ima još mnogo mjesta koje ova mlada glumica, kako sama kaže, nosi u srcu.

“I ostala mjesta nosim u srcu; Zrinjevac, Gornji grad, Britanski trg, Cmrok, Glavni kolodvor… Sva ta mjesta čine “moj” Zagreb. U Zagreb sam se zaljubila prvog trenutka. Iako svoj prelijepi Split obožavam, volim i Zagreb. Jesen u Zagrebu za mene je magična. Zagreb ima mnogo parkova i u jesen, kada se lišće oboja i kada te boje krenu padati sa stabala, za mene su to magični trenutci.”

Uz prirodne ljepote, Zagreb je vrlo živahan i dinamičan grad, a, kako primjećuje naša sugovornica, dobro je povezan i s brojnim drugim destinacijama.

“Volim i dinamiku Zagreba, i jer je ugodan za život, ne smori te veličinom. Sviđa mi se što je iz njega lako otputovati povezan je s mnogim destinacijama. Svašta nešto me još veže za Zagreb, ali ću se zaustaviti da kažem da je Zagreb jednostavno postao moj grad”, zaključuje svoju priču o Zagrebu Ivana Roščić.

Autor: Zagreb IN/Renata Cisar

Foto: Gavella/Press

Komentari