Share
Jurica Pađen: U Maksimiru često nalazim smirenje od turbulentnih situacija

Jurica Pađen: U Maksimiru često nalazim smirenje od turbulentnih situacija

Jurica Pađen i njegov bend Aerodrom aktivno provode ovo ljeto svirajući na koncertima diljem Hrvatske, a njihov singl ‘Od sutra ne pušim’ poharao je prva mjesta relevantnih top-ljestvica. Dečki za jesen pripremaju novi singl ‘Ispod tuša’, a pjesma je nastala tijekom Pađenova boravka u BB kući.

Jurica i Tomislav Šojat organizatori su hrvatskog glazbenog festivala Etnofest Neum čije će se 21. izdanje održati 21. kolovoza od 21 sat na plaži hotela Zenit u Neumu.

Jurica Pađen u Zagrebu je rođen, ovdje živi i stoga je, kaže, za njega i emotivno vezan.

“Zagreb je grad u kojem sam rođen i u kojem živim, tako da sam za njega i emotivno vezan. Iako nije blještav poput svjetskih metropola, ima zauzvrat easy going atmosferu, jedan fini lagani tempo po ljudskoj mjeri.”, kaže Jurica.

A mnogo je mjesta na kojima se u našoj metropoli može uživati poput, primjerice, Sljemena, Maksimira ili Bundeka koji su idealni za izlete i druženje, a poseban šarm imaju Gornji grad i sam centar.

“U Zagrebu se može uživati na puno načina i mjesta, od šetnji s pogledom na stare šlepove po nasipima uz Savu, do čarolije Sljemena u svim godišnjim dobima. Tu još moram spomenuti izuzetnu mogućnost skijanja na dvadeset minuta od grada. Parkovi poput Maksimira, u kojem sam često nalazio smirenje od turbulentnih situacija i Bundeka također daju priliku za izlet i druženje, a da pritom ne moraš potegnut daleko. Volim sva ta mjesta, baš kao i Gornji grad s prekrasnim kafićima i restoranima, i centar gdje mnogobrojni turisti svjedoče ljepoti našeg grada”, otkriva Jurica.

Kao i svaki grad, tako i Zagreb ima svojih malih nedostataka na kojima još treba poraditi no unatoč tomu, ovdje mu se, kaže, sviđa živjeti.

“Naravno, ima i nedostataka, npr. od kulture u prometu do priličnog broja oronulih fasada, mnoštva pasa koji nisu na povodcu i čiju kakicu vlasnici ostavljaju po pločnicima itd., što govori da se ima na čemu raditi ali bez obzira na sve nedostatke, Zagreb je grad koji volim i u kojem mi se sviđa živjeti”, zaključuje Jurica.

Autor: Zagreb IN/R.C.

Foto: Facebook

Komentari