Share
Jurica Popović: ‘U Zvečki i Kavkazu događalo se sve što mi je bilo važno’

Jurica Popović: ‘U Zvečki i Kavkazu događalo se sve što mi je bilo važno’

U našoj rubrici ‘Poznati o Zagrebu’ svakog ponedjeljka čitajte koja su najdraža mjesta osoba iz javnog i društvenog života u našem gradu te koje ih uspomene vežu uz ta mjesta. Ovoga tjedna, gost naše rubrike je poznati glazbenik i, uz Matiju Vuicu član grupe Gracia te autor Trotakt projekta, Jurica Popović.

Jurica živi u strogom središtu Zagreba, a u spotovima za pjesme grupe Gracia pjesme često možemo vidjeti i najpoznatije znamenitosti i simbole grada poput tržnice Dolac, gradskih trgova, Gornjeg grada i sl. Svjestan je, kaže, tih ljepota kao i kvalitete života u Zagrebu koji svake godine privlači sve veći broj turista.

„Zagreb je grad koji često osvaja neke nagrade kao poželjna turistička destinacija, što je samo po sebi već pokazatelj njegove kvalitete. S obzirom da stanujem u strogom centru grada, mogu osjetiti svu ljepotu i duh kojim Zagreb zrači. Nisam nikad poželio biti stanovnik niti jednog drugog grada na svijetu, što je dovoljan pokazatelj mog mišljenja o Zagrebu“, kaže nam poznati glazbenik.

Jurica pripada generaciji koja je sedamdesetih i osamdesetih godina izlazila na kultna zagrebačka mjesta koja su u to vrijeme bili kafići Zvečka i Kavkaz. Ovdje se, otkriva Jurica, događalo sve što mu je tada bilo važno i što je u mnogočemu doprinijelo njegovu osobnom kreativnom stvaranju.

„Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina kultna mjesta bila su Zvečka  i Kavkaz. Za mene su ona bila jako važna, jer se tu sve događalo što je meni tada bilo važno, a to je tadašnja subkultura koja me je uz tadašnju londonsku scenu odredila u osobnom kreativnom radu“, kaže Jurica.

Prošle godine Jurica Popović objavio je samostalni album instrumentalne glazbe pod naslovom ‘Lunar’, a zajedno s Matijom za naslovni je singl, ovoga puta na prekrasnim lokacijama u dolini rijeke Neretve, snimio i vrlo zanimljiv video.

 

 

Autor: Zagreb IN / Renata Cisar

Foto: Privatni album / Press

Komentari