Share
Lara Antić: ‘Često zamišljam tko živi iza skrivenih prozora Gornjeg grada’

Lara Antić: ‘Često zamišljam tko živi iza skrivenih prozora Gornjeg grada’

Lara Antić, pjevačica grupe Bang Bang, zahvaljujući čestim selidbama odmalena je upoznavala zagrebačke kvartove; od stana u Lopašićevoj ulici kod Džamije gdje je provela djetinjstvo, pa do zapadnog dijela grada kod Trga Francuske Republike i Britanca gdje je ostala sve do završetka studija.

“Mogu reći da sam Zagreb doživjela od zapada do istoka. Netko cijeli život živi u jednoj ulici ili kvartu, a mene je život poprilično selio. Kao dijete studenata Dalmatinaca prva sjećanja za Zagreb vežu me za mali podstanarski stan Lopašićeve ulice. Ulica je to u centru Zagreba s pogledom na Džamiju. Svaki slobodan trenutak nakon škole provodila sam ispred zgrade igrajući se s curama gumi-gumi. Cijelu osnovnu školu živjeli smo u tom kvartu iako smo se više puta selili. I danas volim prošetati tim ulicama i sjetiti se nekih ljudi, situacija i simpatija”, kaže Lara.

Lara trenutačno živi u Dubravi, za koju kaže da je sasvim drugačija od svih kvartova u kojima je ranije živjela, a čije čari tek počinje otkrivati.

“Zapadni dio grada postao je moj dom za vrijeme srednje škole i faksa, a i on mi se zavukao pod kožu. Zelenilo trga Francuske Republike, ljepota i romantičnost Britanca i skrivena dvorišta Ilice i njihove zelene oaze. Trenutačno s dečkom živim u Dubravi i tek otkrivam njezine strane. Iako sasvim drugačija od svih dijelova Zagreba u kojima sam prije živjela, i Dubrava ima svoje čari. Tek kad sam se doselila u Dubravu otkrila sam ljepotu Pionirskog grada.”

Kako voli sanjariti, Lara često odluta ulicama Gornjeg grada i zamišlja tko živi iza tih skrivenih prozora i kako su te iste ulice izgledale nekoć.

“Ako bih morala istaknuti najmiliji dio Zagreba, onda je to svakako Gornji grad. Često odlutam prema tom dijelu i to s glavom prema nebu promatrajući zgrade i njihove skrivene prozore i sobe. Često se ulovim kako zamišljam tko tamo živi i što radi, a zamišljam i kako su neke ulice izgledale u prošlosti. Volim tako odlutati ulicama i u mislima”, otkriva Lara.

Po svojoj veličini i raznolikim sadržajima Zagreb ima brojne prednosti, a pjevačica tijekom ljeta najviše uživa u događanjima i koncertima kojih je grad prepun.

“Volim Zagreb! Njegovu buku i tišinu, sivilo i zelenilo, njegovu svjetlost i tamu, prošlost i sadašnjost. Dovoljno je velik da se u njemu možeš izgubiti, a opet dovoljno malen da nekoga sretneš. Sada u ovim ljetnim mjesecima uživam u događanjima i koncertima”, zaključuje Lara.

Autor: Zagreb IN/R.C.
Foto: Promo

Komentari