Share
Ministar Cappelli u posjetu najvećoj turističkoj investiciji u 2017. godini

Ministar Cappelli u posjetu najvećoj turističkoj investiciji u 2017. godini

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je Grad Labin, gdje je obišao Hotel Peteani otvoren prošle godine kao prvi hotel sa četiri zvjezdice u Labinu. Nekadašnja raskošna vila s početka prošlog stoljeća, u srpnju 2016. preuređena je u prvi hotel s četiri zvjezdice u gradu Labinu. Hotel raspolaže sa jedanaest dvokrevetnih i tri jednokrevetne sobe. Nakon obilaska hotela, gdje je čestitao vlasnicima na prekrasnoj obiteljskoj priči i investiciji, ministar je posjetio Gradsku knjižnicu Labin i rudarski kompleks Pjacal, gdje mu je predstavljen projekt obnove rudarske baštine. Grad je već na prostoru bivšeg rudnika otvorio modernu gradsku knjižnicu te namjerava ostale prostore namijeniti građanima, turizmu i civilnim udrugama.

Nakon Labina, ministar je posjetio najveći turistički projekt u Hrvatskoj tvrtke Valamar Riviera, a ujedno i najveće gradilište u hrvatskom turizmu, ono dvaju luksuzna ljetovališta u Rapcu – Family Life Bellevue Resorta 4* i Valamar Girandella Resorta 4*/5*. U pratnji Željka Kukurina, predsjednika Uprave Valamara, ministar Gari Cappelli obišao je gradilište koje se proteže na čak 15 hektara i na kojem svakodnevno prosječno radi 1.100 radnika i 150 inženjera, arhitekata i projektanata.

Rekonstrukcija i izgradnja dvaju novih luksuznih ljetovališta sa ukupno 764 smještajne jedinice za više od 2700 gostiju najveći je turistički projekt Valamar Rivijere u 2017. godini, a ukupna je vrijednost investicije u Rapcu 562 milijuna kuna. Ulaganje u Rabac privući će goste više platežne moći i repozicionirati ga u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije. Istodobno će ta investicija u ljetovališta, u kojima će raditi oko 630 djelatnika, višestruko koristiti i cijeloj lokalnoj zajednici. Otvaranje ljetovališta, predviđeno za početak lipnja, stvorilo je i potražnju za čak 350 novih radnih mjesta i stoga je u Valamaru počelo intenzivno zapošljavanje novih kadrova. Investicija donosi i značajna ulaganja u turističku infrastrukturu, od dječjih igrališta i plaža, koje će biti otvorene i za lokalno stanovništvo, do unapređivanja prometa izgradnjom novih šetnica i parkinga. U izgradnju ljetovališta uključena su uglavnom hrvatska građevinska poduzeća i dobavljači, a otprilike 50 posto ih je lokalnih istarskih.

„Ovo je najveći turistički projekt u Hrvatskoj i potvrđuje ambiciju Valamar Rivijere da nastavi ulagati i razvijati turistički portfelj. Zbog globalnih kretanja niskih kamatnih stopa i usmjerenosti turističke potražnje na sigurne destinacije, Hrvatska poticanjem ulaganja može repozicionirati turizam prema onome visoke kvalitete i time potaknuti zapošljavanje i rast gospodarstva. Naša je investicija u Rabac primjer projekta koji je pokrenuo hrvatski građevinski sektor, zaposlio dobavljače i otvorio 350 novih radnih mjesta te će tako značajno povećati turističku potrošnju i unaprijediti kvalitetu destinacije“, istaknuo je predsjednik Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin.

Ministar je čestitao Valamaru na investiciji naglasivši kako će se u turistički sektor u 2017.godini uložiti više od 800 milijuna eura, odnosno izgraditi više od 40 novih ili novoobnovljenih hotela, sve visokih kategorija: „Porast investicija iz godine u godinu govori o tome da je Hrvatska atraktivna zemlja turističke dolaske te za ulaganje. Izgradnja se usmjerava ponajviše na hotelske kapacitete više i srednje kategorije te na obogaćivanje doživljajne ponude u kampovima. Mislim da možemo biti zadovoljni tempom investiranja u hrvatski turistički sektor“, naglasio je ministar turizma Gari Cappelli, istaknuvši kako se u ovom trenutku u Istri investira oko 200 milijuna eura.

Izvor/Foto: MINT/Press

Komentari