Share
Nova inovacija u turizmu

Nova inovacija u turizmu

Turistički portal This is Croatia, napravljen je s ciljem povezivanja turističke ponude Hrvatske od istoka do juga i prezentiranjem ponude kroz video sadržaj.

Jednostavnim otvaranjem mape Hrvatske, izborom lokacija (gradovi, must see lokacije, nature, food, adventure), pregledavanjem spota, dodavanjem lokacije u planer putovanja i slanja upita turističkoj agenciji, portal omoućuje pretraživačima jednostavno planiranje putovanja prema željenim lokacijama.

Autor projekta je tvrtka CARPE VIAM d.o.o. iza koje stoje Matea Miljan i Josipa Kruljac, dvije dvadesetosmogodišnje magistre novinarstva koje iza sebe imaju nekoliko godina rada u televizijskom novinarstvu koje su napustile zbog vlastitih poduzetničkih izazova. Sjele su u automobil, uzele opremu i na vlastiti račun obišle Hrvatsku. Video sadržaj na portalu njihova je originalna priča, a sve s ciljem kako bi turistima što više približile Hrvatsku i pokazale da svaki kutak nje živi. Rakija u sedam ujutro, golf na Principovcu, vožnja Dunavom, slikanje s precima, priprema soparnika samo je mali dio onoga što možete vidjeti na portalu www.thisiscroatia.hr.

Autorice projekta nadaju se da će spojiti vlasnike turističkih ponuda i turiste te time zaraditi novac i dobiti motiv za ostanak u Lijepoj našoj. Pitate li njih, Hrvatska premalo brine o mladim poduzetnicima, a još manje ih motivira za razvoj i ostanak u Hrvatskoj.

 

Izvor: newsroom.hr

Photo: facebook.com

Komentari