Share
Obilježavanje Svjetskog dana moždanog udara na Cvjetnom trgu

Obilježavanje Svjetskog dana moždanog udara na Cvjetnom trgu

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Sestre milosrdnice, Klinikom za neurologiju, Referentnim centrom za neurovaskularne poremećaje Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, Referentnim centrom za glavobolje Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Referentnim centrom Ministarstva zdravlja za dijagnostiku i liječenje akutne i kronične boli, organizira obilježavanje Svjetskog dana moždanog udara.

Obilježavanje Svjetskog dana moždanog udara održat će se u subotu, 29. listopada, na Trgu Petra Preradovića od 10.00 do 12.00 sati.

Svrha obilježavanja Svjetskog dana moždanog udara, koji se provodi pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, jest upoznavanje šire javnosti sa sve većim rizikom od moždanog udara, podizanje razine svjesnosti o prepoznavanju i mogućnostima zbrinjavanja moždanog udara.

Moždani udar pogađa svakoga, a njegovo je liječenje medicinska hitnost. Pravodobnim prepoznavanjem znakova moždanog udara te hitnom intervencijom i zbrinjavanjem u centrima specijaliziranim za liječenje moždanog udara, omogućava se rano liječenje koje drastično smanjuje mortalitet i morbiditet od moždanog udara.

Izvor: GZ/Press

Foto: hr.wikipedia.org

Komentari