Share
‘Snježno kraljevstvo’ u Centru za kulturu Trešnjevka

‘Snježno kraljevstvo’ u Centru za kulturu Trešnjevka

U zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka u nedjelju, 16. listopada, održat će se predstava za djecu ‘Snježno kraljevstvo’.

 

Motivi jednog od najpopularnijih crtanih filmova današnjice ‘Snježnog kraljevstva’, poznatijeg kao ‘Frozen’, inspirirali su beogradskog redatelja Sašu Pantića koji u Zagreb u sklopu 45-minutne dječje predstave premijerno dovodi Elsu, Anu, Olafa i ostatak družine. Susret s njima zakazan je na kazališnim daskama CeKaTe-a.

Ova je predstava u potpunosti prilagođena dječjem uzrastu, a važno je naglasiti kako je glavni cilj postići interakciju glumaca s djecom te najmlađe na taj način educirati o važnosti ljubavi te međusobnog razumijevanja, uvažavanja i tolerancije.

Priča je poznata, radnja se odigrava u kraljevstvu Arendel, a cijela je scena ukrašena tako da vjerno ocrtava svima poznati crtani film. Ana i Elsa ne mogu se složiti oko princa za kojeg bi se Ana trebala udati, a u priču se upliće i snješko Olaf. Kakve će sve zgode i nezgode pratiti glavne likove te koju će pouku o ljubavi, zaljubljenosti i prijateljstvu naučiti, mališanima ostaje za vidjeti u predstavi.

Zanimljiva i dinamična, predstava je djelo Saše Pantića, glumca, scenarista i redatelja koji je režirao petnaestak dječjih predstava. Likove utjelovljuju akademski glumci Andrija Kovač, Jelena Krkić i Aleksandar Radović,dok su kostimi i scenografija djelo Bojana Ćetkovića.

Ulaznice za ovaj interaktivni i edukativni kazališni komad, koji je osvojio srca zagrebačkih klinaca, mogu se kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 40 kuna (ulaznice trebaju kupiti svi, neovisno o dobi).

Izvor/Foto: CeKaTe/Press

Komentari