Share
Sven Šestak: U Zagrebu mi je Gavella, moje malo carstvo u kojem živim

Sven Šestak: U Zagrebu mi je Gavella, moje malo carstvo u kojem živim

Sven Šestak poznati je hrvatski kazališni glumac, a osim što ga uvijek rado gledamo na kazališnim daskama, izvršni je producent neprofitnog kazališta Ludens teatar iz Koprivnice. Njegov je dom uz rodnu Koprivnicu već godinama i grad Zagreb u kojem živi i radi već više od pola svog života.

Zavoljeli su se, kaže Sven. Zagreb je grad u kojem su mu se ostvarile najveće želje.

„Moram naglasiti da sam u Zagrebu ‘dotepenec’. Između svega ostalog, to znači da u odnosu Zagreba i mene ne postoji ona prekrasna nit koja se isplete u djetinjstvu, a upravo to je ono što kod svih ljudi stvara osjećaj lijepe nostalgije. Šetati ulicama gdje ste prvi put doživjeli ili radili nešto je nezamjenjivo. No, kako preko pola života živim u Zagrebu, zavoljeli smo se. Gornji grad je dio Zagreba koji ipak volim nekako najviše, volim taj osjećaj burne povijesti koji izbija iz tih kuća i ulica, a opet, mirno je, nema gužve“, otkriva Sven.

Iako je za njega Zagreb zaista prekrasan grad, ponekad ima osjećaj, kaže, da je još uvijek rastrgan između moderne otvorene metropole u koju se ulažu ogromna sredstva za razvoj, ali s druge strane svjedočimo nazadovanju, naglašava Sven.

”Mislim na situaciju u koju je doveden Zagrebački plesni centar. Ali ja volim Zagreb. U Zagrebu su mi se ostvarile najveće želje, tu mi je većina prijatelja i kolega, moja Gavella, moje malo carstvo u kojem živim. No nisam tip koji pušta čvrsto korijenje… Que sera sera“, zaključuje Sven Šestak.

Autor: Zagreb IN/Ana Kižlin

Foto: Gavella/Press

Komentari