Share
Tara Rosandić: Na Jarunu pronalazim svoju oazu mira

Tara Rosandić: Na Jarunu pronalazim svoju oazu mira

Zagrebačka glumica Tara Rosandić od malih nogu hoda po „daskama koje život znače“ te je već 15 godina Histrionka. Trenutačno je možemo vidjeti u Histrionima; u komičnom i mračnom cabaretu “Na zlu putu”, komediji “Ne plaćamo! Ne plaćamo!” te u predstavi “Nevjerojatan događaj” Ivice Boban u Knap-u. Šira publika simpatičnu je glumicu upoznala u Matanićevom „Zvizdanu“.

U siječnju Tara kreće s radom na tekstu Elvisa Bošnjaka “Srce veće od ruku”, priči posvećenoj dvama parovima koja se nalaze na životnom raskrižju, koji će se naći na repertoaru kazališta Gavella.

„Kao rođenoj Zagrepčanki teško mi je izdvojiti samo jedno najdraže mjesto u mojem gradu. Tu je popularni “Kazališni trg”, Trg maršala Tita, gdje sam išla u srednju školu i kasnije na Akademiju. Zatim, Opatovina gdje sam provela godine na Histrionskom ljetu, a i podstanarila za vrijeme studiranja, Tkalča noću, Dolac i moje drage kumice, ali i vrtovi Dubrave gdje sam odrastala, koje još uvijek prepoznajem kao najviše “svoje”. Kad počnem razmišljati, primijetim da možda najradije slobodno vrijeme provodim u zelenilu Zagreba, nekad, u šetnjama sa psom Gigom po Dubravkinom putu i na obaveznoj kavici u Dežmanovom prolazu. Danas obožavam trčati po Savskom nasipu i svratiti do Jaruna, gdje uvijek nađem oazu mira“, otkriva Tara.

Tara kaže da ju posebno veseli bogatstvo centra grada, pogotovo na povratku iz posjeta svjetskim velegradovima.

„Treba se podsjetit ponekad, kakvo je bogatstvo mala, pitoreskna jezgra našeg grada, što me posebno veseli kada se vratim iz posjete svjetskim megagradovima.“

Zbog njegova praktičnog formata, kaže Tara, u Zagrebu se mnogo toga može obaviti pješke i upravo ga ta njegova dostupnost čini posebnim.

“Pored toga što je manji format čisto praktičan i sve se može obaviti pješke, isprepletenost “svakodnevnih postaja” i kulturno-povijesnih točaka koje uvijek bruje nekom drugom atmosferom, opet, svima dostupnom. Mislim da sav taj život zajedno daje taj poseban “okus” dana u Zagrebu. U našem malom centru svi se slojevi ljudi moraju svakodnevno susresti. Mislim da je onda malo teže zaboraviti da svi zajedno činimo naš grad“, zaključuje svoju priču o Zagrebu Tara Rosandić.

Autor: Inja Drače/Press

Foto: Marko Vučenik

Komentari