Share
Tihana Harapin Zalepugin: Zagreb se nenametljivo pretvara u pravi mali velegrad

Tihana Harapin Zalepugin: Zagreb se nenametljivo pretvara u pravi mali velegrad

Tihana Harapin Zalepugin, vlasnica modne agencije Talia Model, rođena je u Varaždinu i nekoliko godina odrastala je u Sisku no, kako kaže, Zagreb je grad za kojim je oduvijek čeznula. Otkako je tijekom studija doselila u metropolu, naša poznata modna agentica nikad je poslije nije napustila i od tada je Zagreb njezin dom.

“Kao rođena Varaždinka, s nekoliko godina odrastanja u Sisku, naprosto sam čeznula za dolaskom u Zagreb. Bio mi je pojam svega što sam željela imati oko sebe. Napokon sam početkom studija 1969. ostvarila svoj san i nikada više nisam napustila Zagreb. Danas je on moj dom, a ne samo grad u kojem živim. Odrastamo zajedno. Sasvim nenametljivo on se pretvara u pravi mali velegrad, a ja prihvaćam novosti koje mi pruža. No, i dalje ostaje mjesto u kojem uvijek mogu biti sama, ali nikako usamljena. Nikad mi nije bio problem sjediti u kafiću bez određenog dogovora ili partnera. U ranijim vremenima više sam promatrala ljude oko sebe, a danas, nažalost, uglavnom komuniciram sa svojim i-padom.

S obzirom da se bavi modom, Tihana primjećuje kako je Zagreb oduvijek bio grad lijepih, šarmantnih i izuzetno modno osviještenih žena te je i ona još kao mlada djevojka poželjela biti jedna od njih.

tihana-harapin-zalepugin-grad-privatni-album“Naravno, uvijek su me fascinirale dame sa svojim odjevnim montažama, jer Zagreb oduvijek slovi kao grad lijepih, šarmantnih i izuzetno modno osviještenih žena. Priznajem, željela sam biti jedna od njih. Kao djevojka obavezno sam prolazila Trgom i moja majka je često dobivala pitanja: “Teta, trebate li zeta?”. Obje smo se vraćale prepune dojmova od onoga što smo vidjele, ali i od pogleda i riječi koje smo dobivale. Eto, danas sam dio prostora koji je u mladosti bio samo san. Još uvijek živim tu istu ljubav prema mjestima koja su promijenila samo izgled, ali duh i energija su ostali isto privlačni, dragi i voljeni.”

Kao i mnogi njezini sugrađani, i Tihana u Zagrebu ima omiljena mjesta u kojima voli popiti kavu ili, pak, pojesti kakav ukusan domaći zalogaj.

“Više ne čeznem previše za starim Cvjetnim trgom, jer je tu Cafe de Paris u kojem narudžba nije potrebna. Sjednem i znaju što mi trebaju poslužiti. Kada osjetim potrebu za ukusnom domaćom hranom, tu je Fotić u Gajevoj, gdje često od kuhara doznajem neke male tajne u pripremi jela koje volim. Obožavam toplinu tog prostora, a ljeti otvorenost terase koja sjajno komunicira sa centrom grada i gdje prolazak automobila ne narušava intimu vašeg društva. U Parizu sam prvi put doživjela sarm ispijanja kave ili ručanja “na cesti”, a upravo taj užitak u Zagrebu pruža mi Fotić. Sasvim posebnu radost pruža mi Velvet koji je spoj prošlosti zbog blizine Tuškanca, Saloona i suvremenog poimanja ugostiteljstva. Ovdje slavim godišnjice svoje agencije, ovdje sam pozivana na nezaboravne evente, izložbe, ovdje naprosto moram biti.”

Kao prava ljubiteljica mode, Tihana se često izgubi u nekom od brojnih zagrebačkih shopping centara u potrazi za novostima.

“Budući da se apsolutno najviše opuštam u vožnji s glasno navijenom muzikom, nije mi problem nestati u nekom shopping centru poput Arene, West Gatea, City Centra. Odjurim do njih, opet pronađem neki kafić i odradim mail komunikaciju, pogledam ima li kakovih novosti po trgovinama i, zadovoljna svojim izletom, nastavim rad po kući. Eto, Zagreb je mjesto koje mi dopušta da živim svoju slobodu, da pronađem kutak samo za sebe, da budem u centru modnih i sličnih događanja, da stvaram i uživam u svemu što sam zapravo uvijek željela”, zaključuje svoju priču o Zagrebu Tihana Harapin Zalepugin.

Autor: Zagreb IN/Renata Cisar

Foto: Privatni album

Komentari