Uvjeti korištenja

Nakladnik portala ZagrebIN.hr je A2Z SOLUTIONS d.o.o., Selska cesta 50, 10000 Zagreb, koji ovim Uvjetima utvrđuje prava i obveze nakladnika i korisnika portala prilikom korištenja istih.
Korištenjem i/ili registracijom na portal ZagrebIN.hr , korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem portala ZagrebIN.hr ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih u cijelosti razumjeli.
Niti jedan dio portala ZagrebIN.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. ZagrebIN.hr posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala ZagrebIN.hr ako ne krše uvjete korištenja, osim u slučajevima kada je jasnim isticanjem cijene navedeno da se korištenje pojedinih sadržaja naplaćuje.
Portal ZagrebIN.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice.
Portal ZagrebIN.hr sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala ZagrebIN.hr koristite na vlastitu odgovornost i portal ZagrebIN.hr se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.
Autorska prava

Portal ZagrebIN.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, registrirane žigove i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala koji sadrži vlastiti sadržaj, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala ZagrebIN.hr i podložno je tužbi.
Linkovi na vanjske stranice

Portal ZagrebIN.hr sadrži linkove na web stranice trećih osoba. Portal ZagrebIN.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Sadržaj izvan portala koristite na vlastitu odgovornost.
Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van portala ZagrebIN.hr isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. ZagrebIn.hr ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

ZagrebIN.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, ZagrebIN.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.
ZagrebIN.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke ZagrebIN.hr koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.
ZagrebIN.hr se obvezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila ZagrebIN.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obveze korisnika

Portal ZagrebIn.hr ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.
Portal ZagrebIN.hr ni na koji način ne odgovara za sadržaje koje posjetitelji ostavljaju na stranici ili ih dostavljaju putem aplikacija za mobilne uređaje. Posjetitelji preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba (autora foto, video i audio zapisa ili osoba koje se nalaze ili spominju na navedenim zapisima).
Korisnicima portala ZagrebIN.hr strogo je zabranjeno:
– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
– manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala ZagrebIn.hr
– objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.
Portal ZagrebIN.hr zadržava pravo ukloniti sadržaj koji procjeni nepodobnim ili protivnim ovim Uvjetima korištenja ili propisima.

Registrirani korisnici
Registriranjem na portal ZagrebIN.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.
Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. ZagrebIN.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
ZagrebIN.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.
ZagrebIN.hr ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Pravila komentiranja i komunikacijski servisi

Komentari objavljeni na portalu ZagrebIN.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.
Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a portal ZagrebIN.hr nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.
Korištenjem komunikacijskih servisa obvezujete se da ćete slati i primati materijale koji su zakoniti, na kojima ne postoje prava trećih osoba koje priječe objavu i odgovarajući pojedinom servisu.
Portal ZagrebIn.hr nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali u svakom slučaju zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Što su kolačići (cookies) i koja im je funkcija?

Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika sprema web stranica koju korisnik posjeti.
Internetski preglednik ima mogućnost korištenja kolačića i ako je u njegovim postavkama uključeno njihovo korištenje, server će snimiti kolačić na korisničko računalo i koristit će ga pri sljedećem otvaranju iste stranice.
Kolačići omogućavaju web stranici da sazna korisnikove željene postavke, omogućavaju brzo i učinkovito kretanje po stranicama zahvaljujući memoriranju korisničkih odabira, opcija i omiljenih postavki.
Preko 90 % svih web stranica koristi kolačiće, no prema regulacijama Europske unije iz 2011. godine obavezno je isticanje poruke o korištenju kolačića.
Web stranica može se posjetiti i ako su kolačići onemogućeni, no određene mogućnosti će biti onemogućene.
Koje podatke spremaju kolačići?

Kolačići obično spremaju podatke poput preferiranog jezika stranice te adrese pa tako, pri svakom sljedećem otvaranju stranice, internetski preglednik šalje kolačiće koji pripadaju toj stranici i omogućava joj da prikaže informacije prilagođene korisničkim potrebama.
Kolačići mogu spremiti i osobne informacije (npr. korisničko ime ili e-mail), ali one mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući.
Kolačići ne mogu pristupiti informacijama koje im nisu dane, a to uključuje i sadržaj korisničkog računala (poput datoteka, slika, dokumenata i sl.). Svrha kolačića je dobronamjerna; nisu štetni i ne mogu nositi viruse, a usmjereni su na bolje iskustvo surfanja.

Kako onemogućiti kolačiće?

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vidljive, no svejedno se mogu promijeniti postavke korisničkog preglednika na način da korisnici sami biraju hoće li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, da pobrišu spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju preglednika i dr.
Postavke kolačića uređuju se u web pregledniku, a njihovim onemogućavanjem neće se moći koristiti neke od funkcionalnosti web stranica.

Kakvi kolačići postoje?

Razlikujemo privremene i stalne kolačiće. Privremeni se uklanjaju s korisničkog računala po zatvaranju preglednika, a stalni ostaju pospremljeni na računalu nakon zatvaranja preglednika.
Također razlikujemo kolačiće prve i treće strane. Kolačići prve strane obuhvaćaju već opisane (privremene i stalne), dok kolačići treće strane potječu od drugih partnerskih web mjesta koja gledate, a nalaze se na web stranici koju korisnik posjećuje. Pomoću njih web stranice mogu pratiti korisničko korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Izmjene uvjeta korištenja

ZagrebIN.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.