Share
Vinska harmonija Hrvatske i Brazila u Zagrebu

Vinska harmonija Hrvatske i Brazila u Zagrebu

Vinarije RAAK iz Draganića kod Jastrebarskog predstavit će svoja desertna i voćna vina – od višnje i aronije/crnog ribiza – u srijedu, 22. veljače, u 20 sati u Red red wine baru u Zagrebu (Andrije Hebranga 30).

Vocna-vina-Raak-foto Julio Frangen pressDegustaciju će voditi članovi obitelji Rak (otac Mijo, sin Boris i njegova supruga Lorena). Prigodne gastronomske delicije za sljubljivanje uz vina pripremit će chef wine bara Drago Bošnjak. Sve to pratit će ritmovi brazilske bossa nove.

RAAK vinarija proizvodi uzbudljiva desertna i voćna vina kakva u Hrvatskoj još nisu rađena. U ponudi imaju jedno rijetko voćno vino koje nije slatko (pa se može slagati uz mnoga jela) – od aronije obogaćene crnim ribizom, te romantično vino od dvije vrste višanja – kontinentalnih i maraske.

Ime vina je RAAK, kako je glasila starija verzija prezimena obitelji Rak, koja je vlasnik vinarije.

Jedan od članova obitelji je Lorena, 35-godišnja brazilska pravnica, koja je ostavila u Brazilu odvjetničku karijeru i udala se za Borisa Raka, a danas ravnopravno sudjeluje u obiteljskom biznisu. Zato je i ova promocija nazvana – Vinska harmonija Hrvatske i Brazila.

Izvor: Press

Foto: Julio Frangen/Press

Komentari