Share
Welcome Spring Festival

Welcome Spring Festival

Prvi dan proljeća donosi i novi festival u centar Zagreba! Od 21. do 26. ožujka Strossmayerov Trg postaje dom Welcome Spring Festivala. Festivala na kojem se ljudi i priroda vole.

Glavna tema festivala je komunalni otpad s kojim su građani svakodnevno u doticaju, a kroz koji direktno utječu na zrak, tlo vodu i zdravlje. Budući da je otpad gorući problem kako Grada Zagreba tako i cijele Hrvatske, smatramo da možemo vlastitim primjerom utjecati na svijest građana.

U izvještaju Europske komisije iz 2015. godine, Zagreb je po kriteriju odvajanja i recikliranja otpada zauzeo zadnje mjesto od 28 glavnih gradova Europske unije. Upravo zato, udruga Priroda koja stoji iza festivala, ovakvom manifestacijom pokušava u centar pažnje staviti zbrinjavanje otpada. Stoga će se korz 6 dana građani moći educirati o ovom problemu sudjelovanjem u javnim tribinama, radionicama te zabavnim natjecanjima u razvrstavanju otpada. Osim sadržaja za odrasle, sajam nudi različite radionice i predstave za djecu.

Iz bogatog programa izdvajamo: malu olimpijadu otpada (natjecanje u razvrstavanju otpada), „Reciklirana priča“ – predstava kazališta Svarog, lutkarska predstava „Otpad u problemu“, radionice Konfucijevog instituta – Kineska kaligrafija, Veseli Tai Chi i Spring Rolls radionica, ali i predavanja „Ekologija u hrvatskoj histografiji“, „Smeće nije za bacanje“ i „Pelene u prirodi“.

Uz bogatu ugostiteljsku ponudu tih šest dana na Strossmayerovom trgu, svaki dan festivala će završavati glazbenim programom. Neka od imena koja ćemo imati prilike slušati su: Brain Holidays, JeboTon Ansambl, Nipplepeople, ali i brojni domaći Dj-evi, kao i gudački kvarteti Puce i Animato.

Cilj Welcome Spring Festivala je jednostavan: slavimo dolazak proljeća, vraćamo se prirodi, educiramo se o očuvanju okoliša, fino jedemo, plešemo i uživamo. Pridružite nam se, s veseljem vas iščekujemo!

Izvor: newsroom.hr

Foto: facebook.com

Komentari