Share
Zbog problema razdjelnika EU povjerenica za zaštitu potrošača najavila dolazak u Zagreb

Zbog problema razdjelnika EU povjerenica za zaštitu potrošača najavila dolazak u Zagreb

Tijekom ovotjedne plenarne sjednice u Strasbourgu zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec susreo se s povjerenicom za zaštitu prava potrošača, Věrom Jourovom, kako bi je upozorio na problem s razdjelnicima topline u Hrvatskoj koje nadležno Ministarstvo gospodarstva još uvijek nije riješilo na odgovarajući način.

“Tijekom posljednje dvije sezone grijanja veliki broj građana bio je prisiljen plaćati visoke iznose računa za toplinsku energiju. U razgovoru povjerenica Jourova mi je spomenula kako se sličan problem pojavio i u Bugarskoj te da takav pristup sigurno ne doprinosi borbi protiv energetskog siromaštva i dodatno ugrožava potrošače. Obećala je kako će što hitnije reagirati prema ministru Paneniću i Ministarstvu gospodarstva u svrhu zaštite potrošača u Hrvatskoj”, rekao je Škrlec.

Radna skupina za razdjelnike još uvijek nije pronašla odgovarajuće rješenje za nastalu situaciju u korist građana. Podsjetimo, zastupnik smatra kako bi odgovornost za ugradnju razdjelnika morali nositi upravo oni koji isporučuju električnu i toplinsku energiju, a nisu osigurali odgovarajuće mjere energetske učinkovitosti.

“Povjerenica Jourova me obavijestila da planira uskoro doputovati u Zagreb kako bi što efikasnije mogla djelovati u interesu zaštite građana Hrvatske. Bez obzira na trenutnu krizu Vlade, problem ugradnje razdjelnika mora se riješiti prije nove sezone grijanja kako građani ne bi ponovno bili nepravedno zatečeni visokim računima”, zaključuje Škrlec.

Izvor/Foto: EP/Press

Komentari